top of page

טובת העם

עכשיו, כשהאבק שקע קצת על חתונתם של לוסי אהריש וצחי הלוי, אולי אפשר להידרש לנושא בקונטקסט כללי יותר, ולראות מאיפה עוד מגיעה ההתנגדות הקולנית בקרב חלק מנבחרי הציבור שלנו לנישואיהם של השניים (כלומר, חוץ מגזענות פרופר ורצון להישאר בכותרות). הדבר הכי מעניין פה אלו תגובות החרדים או, ליתר דיוק, חלק מנציגיהם הנבחרים, שברצונם של החרדים או שלא מדבררים אותם כמגזר וציבור.

נגיד, השר אריה דרעי מש"ס, שקרא לאהריש להתגייר והודיע שמה שעומד בראש מעייניו בנושא הוא המלחמה בהתבוללות או בקיצור, טובת העם. מצחיק במיוחד לשמוע את הטיעון הזה של טובת העם מישהו שמייצג ציבור שהעיקרון הראשון שלו הוא בדלנות מהעם. הרי בהגדרה מדובר באנשים שלא מתחתנים לא רק עם אנשים שאינם מהמגזר שלהם, אלא גם עם אנשים שהוריהם הגיעו מתפוצה שונה משלהם (נגיד, כמו זו ממנה הגיעו הוריו של השר דרעי), ובטח ובטח שלא היו מעלים בדעתם להתחתן עם גרים, אז על איזה עם בדיוק מדובר פה?

בהקשר זה די ברור שזו לא ממש טובת העם היהודי שעומדת לנגד עיניהם של האנשים הללו, אז מה שלא ברור הוא ההיגיון שעומד מאחורי ההתבטאויות המיותרות האלו. אבל אם משווים את ההתבטאויות בנושא להתבטאויות אחרות שעוסקות גם כן ב"טובת העם", ההיגיון כבר נעשה יותר ברור: זה אותו רציונל שמנחה אותם להזדעק, נגיד, על השבת בדיוק כשצריך לבצע עבודות תשתית דחופות ברכבת, או לבנות גשר, בדיוק כמו שעשו המון פעמים קודם, כשלחרדים לא היה דחוף להתבטא בנושא.

הרציונל הזה מבטא את ההיפך הגמור מטובת העם היושב בציון: הרי לישראלים לא יעזור להיתקע בפקקים איומים במשך חודשים, ואולי אפילו שנים, רק כי החרדים החליטו להתנגד לעבודות הספציפיות האלו בשבת. כלומר, בהקשר הזה כשדרעי מדבר על "טובת העם" הוא מדבר על טובת הציבור הספציפי שהוא מייצג והם, כדאי שמישהו יספר לדרעי, רק חלק מהעם. ובדיוק כמו בנושא התחבורה, גם בנושא נישואיהם של אהריש והלוי, רוב העם חושב אחרת.

פוסטים נוספים שיעניינו אותך:

רוצים לדעת מתי עולה פוסט חדש?
הירשמו כאן:

הפוסט הבא בדרך אליך :)

bottom of page